Het Internet, Hoe Werkt Dat Precies?

Om volledig te begrijpen hoe het internet werkt, moeten we weten hoe het allemaal is begonnen. Het internet is eigenlijk een wereldwijd netwerk van onderling verbonden computers – ook bekend als het World Wide Web (vandaar www). Deze computers omvatten uw apparaten waarop u bladert en apparaten die inhoud (servers) verzenden. Kijk op de site van internetvergelijken.org om er achter te komen hoe alles werkt.

Draadloos Met Computers Op Het Internet

Manieren om draadloos gegevens over te dragen tussen computers werden al in de jaren zestig ontwikkeld, maar dit waren slechts kleine netwerken binnen instellingen. Het World Wide Web werd pas in de jaren tachtig uitgevonden door een computerwetenschapper op CERN genaamd Tim-Berners Lee.

Een Informatiebron Met Allerlei Codes

Het was oorspronkelijk voornamelijk bedoeld als een informatiebron voor academische documenten, wat betekent dat er toen het internet werd gemaakt er geen CSS was (geen manier om aangepaste ontwerpen aan webpagina’s toe te voegen). Een webpagina was in feite een bestand dat op een server was opgeslagen en naar een computer werd gestuurd op het moment dat ze daarom vroegen.

Een Van De Belangrijkste Kenmerken Van Internet

Een van de belangrijkste kenmerken van het vroege internet was hypertekst (vandaar het acroniem HTML, zoals ik in mijn vorige bericht heb uitgelegd). Hypertext was een manier om content te markeren, bijvoorbeeld door te zeggen “dit is een kop” of “dit is een citaat” of “dit is een lijst”.

Het correct markeren van inhoud was erg belangrijk, omdat de inhoud anders dan de standaardstijlen niet kon worden gestileerd. Links maakten ook een groot deel uit van het vroege internet, omdat ze mensen in staat stelden om documenten van over de hele wereld met elkaar te verbinden (hoeveel vinden we dat nu als vanzelfsprekend?)